Boek ook 'n fotosessie!


Of laat je adviseren

Huh?! Ik fotogeniek? Hier mijn verhaal!

Geschreven door CityBird Mariska de Groot

Waar denk jij aan als je je voorstelt dat je een fotoshoot gaat doen met let’s say je lief, of je familie? Een afspraak met een fotograaf, in zijn of haar studio? Grote flitsers, stoelen of blokken om op te zitten, een opstelling maken en ontspannen in 3, 2, 1..? Met als resultaat keurig belichte foto’s waar jullie samen met je netste fotosmile op staan, je kent ze wel.
Als dit jouw idee is van mooie foto’s voor aan de muur: helemaal prima natuurlijk! Maar ik wil je iets vertellen over hoe het ook anders kan.

Ik sta er op als mezelf, ik herken mijn lach, niet mijn fotosmile maar de échte lach, van binnenuit!

Ik vind mezelf niet fotogeniek

In de winter van 2010 ontmoette ik Esther (oprichter van CitySessies) voor het eerst. Zij fotografeerde mij op een vrieskoude dag op het Scheveningse strand. Het was heel erg koud, maar ontzettend gezellig en relaxed, we wandelden wat, Esther zag mooie plekjes en lijnen, zette mij neer, maakte me met een opmerking aan het lachen of liet me ergens over nadenken. De foto’s? Die behoren nog steeds tot mijn favoriete foto’s van mezelf (terwijl ik mezelf, zoals de meeste mensen volgens mij, echt bepaald niet fotogeniek vind!). Ik sta er op als mezelf, ik herken mijn lach, niet mijn fotosmile maar de échte lach, van binnenuit! En daarbij was deze fotoshoot op het strand voor mij een belangrijke reden om mijn eigen fotografie flink uit te breiden: ik wilde deze ervaring kunnen delen met anderen. Ik wilde aan meer mensen laten zien dat fotogeniek zijn helemaal niet nodig is om toch leuke foto’s van jezelf te kunnen hebben, als de fotograaf maar een fijne ontspannen sfeer kan creëren!

CitySessies-fotografen zijn gespecialiseerd in de ‘niet-fotogenieke’ mensen

En dat is wat we doen bij CitySessies: we kiezen een fijne plek uit, er is tijd en ruimte om echt te ontspannen, te vertellen over wat je bezighoudt en leuk vindt, wat jullie als stel of gezin bindt, waarom jullie elkaar leuk vinden, waar jouw buik van gaat kriebelen (dat is vanzelf al hartstikke fotogeniek)! En de blikken, lach, knipogen en knuffels die daar uit voortkomen leggen wij vast. Zodat je jezelf herkent in de foto die straks op de schouw staat (of boven de bank van oma hangt). En zodat de foto van die fijne knuffel op het strand of in de stad jou herinnert aan dat moment, dat gezellige uurtje op pad met een van onze fotografen.

Ga jij de uitdaging aan?

Dus we dagen je uit: jij niet fotogeniek? Laat ons het tegendeel bewijzen! Nooit happy met hoe je op de foto staat? Al tijden plannen om met de familie/vriend(inn)engroep op de foto te gaan maar het komt er niet van? Klamme handjes bij het idee dat je tussen de flitslampen in the picture staat? Ga gezellig met een van ons op pad, wij laten je zien hoe het ook anders kan.

Praat gezellig mee over deze blogpost op onze Facebookpage.

Boek ook een fotosessie via CitySessies!

  • Top-fotografen in heel Nederland
  • Elke fotograaf doorstond een pittige aanmelding
  • Vanaf €150,— Betaal na maken van afspraak
  • Inclusief mooi canvas of 5 digitale bestanden
  • Fotosessies buiten & binnen (geen saaie studio!)
  • Binnen 3 dagen je foto’s!