Boek ook 'n fotosessie!


Of laat je adviseren

Benut elke kans met een goede profielfoto

Geschreven door CityBird Esther De Boer

Profielfoto door Robin Kamphuis

Profielfoto, het woord bestond een paar jaar geleden nog niet eens, en nu is het niet meer weg te denken in de levens van de mensen die ook online een actief leven hebben, op social-media-gebied dus.

De eerste indruk die mensen van je krijgen op de social media (LinkedIn, Facebook, twitter, om de belangrijkste drie-eenheid maar even te noemen) is vaak via je profielfoto, dus daarom is het slim om daar wat tijd en aandacht aan te besteden. Je weet tenslotte maar nooit wanneer een volgende kans voorbij komt en wellicht is jouw profielfoto net dat beetje extra gewicht dat de spreekwoordelijke schaal in jouw voordeel doet buigen.

Een voorbeeld; Je bent als recruiter op zoek naar een geschikte kandidaat op LinkedIn, en je ziet dan een lijstje met onderbelichte foto’s, foto’s met drukke achtergronden, foto’s waarbij het gezicht half is weggedraaid. Of je ziet meer sprekende foto’s, helder belicht, waarbij de persoon je recht aankijkt. Op wie klik je dan eerder?

profielfoto's door Mandy Brander

Profielfoto's door Sanne en Mariska de Groot

Zo ook op twitter; stel dat je op zoek gaat naar interessante mensen om te volgen in jouw vakgebied. Een sprankelende profielfoto maakt dat je net even wat meer tijd besteedt aan iemands twitterprofiel. En in die tijd kun je de biografietekst lezen waarin de twitteraar de lezer echt geïnteresseerd of nieuwsgierig kan maken.

En zo werkt het natuurlijk overal, ook op datingsites, facebook, noem maar op!

Een aantal concrete redenen om een aantal goede profielfoto’s te hebben:
– Een goede foto geeft vertrouwen. Iemand heeft het idee dat hij/zij je al recht in de ogen kan aankijken en dat geeft heel veel vertrouwen (da’s onderzocht en bewezen!).
– PR is altijd leuk en goed voor je bedrijf. Maar er komt niet altijd een fotograaf mee met de interviewer. Dan is het fijn als je een goede foto bij het interview kunt leveren waar je zelf ook blij mee bent! Sterker nog, soms is het een vereiste dat je een goede foto van jezelf kunt aanleveren.
– Wie wel eens op bijeenkomsten komt om die online contacten nu eens in het echie te zien kent ze wel, de uitspraken: “Oh ben jij dat!” of “Heeee maar jij lijkt helemaal niet op je profielfoto” zijn niet van de lucht. Wanneer je direct herkenbaar bent vanaf je profielfoto heb je weer een extra stapje voorsprong geboekt. Mensen die online in je geïnteresseerd zijn kunnen direct op je afstappen.

Profielfoto's door Mariska de Groot en Mariska Mors

En wat dacht je van deze, voor als je gaat daten:
– een kwart van de singles geeft toe dat de profielfoto een beslissende factor is in de keuze om online in contact te treden.

En dit is mijn eigen fijne reden:
– Het is heerlijk om jaarlijks een fijne profielfoto van jezelf te maken, kadootje voor jezelf én zoals het vroeger ook leuk was om je schoolfoto’s van alle jaren naast elkaar te leggen zo is dat nu ook nog steeds leuk om jezelf zo door de jaren heen te bekijken. Uit eigen ervaring weet ik dat het wel eens confronterend kan zijn om met de jaren ook wat rimpels te zien, maar des te fijner is het om dan een fotootje van een of twee jaar geleden te kunnen gebruiken als je er eens zin in hebt ;-). Ik weet ook dat de foto’s die ik nu van mezelf heb me volgend jaar weer een beter gevoel geven dan nu, haha!

profielfoto's door Mirjam, Mariska, Victor

Binnen CitySessies zijn alle fotografen gespecialiseerd in jou op je gemak stellen tijdens een fotosessie, zelfs wanneer je in je eentje bent. Daar worden ze op geselecteerd. Je kunt er dus vanuit gaan dat je ontspannen foto’s krijgt van jezelf waarin je echt jezelf kunt laten zien zonder dat je een poseerspelletje hoeft op te voeren. Met verschillende achtergronden en eventueel zelfs een ander jasje/sjaal/stropdas/ etc kun je ook binnen een korte fotosessie een totaal andere look creëren. Kijk maar naar de fotosessie met Cintia door Mirjam.

Hier zijn een aantal fotografen die wat profielshoots in hun portfolio hebben opgenomen, en er zijn er nog veel meer. De foto’s van de fotografen hieronder zie je ook in deze blogpost. Je kunt meteen de afwisseling zien en de ontspannenheid of de echtheid en de uitstraling. En ja, wij horen heel vaak: “maar ik sta nooit leuk op de foto” en toch komt het altijd goed!

Anoeska van Slegtenhorst, Mariska Mörs, Victor Duran, Robin Kamphuis, Mariska de Groot, Jantina Scheltema, Mirjam van den Berg, Sanne van de Berg, Mandy Brander (de namen verschijnen ook als je muis boven de foto hangt).

Geen redenen meer om nu nog met die onderbelichte of 10 jaar oude foto te blijven zitten, er is altijd een CitySessie fotograaf bij jou in de buurt!

Je weet het dus maar nooit, misschien is de volgende baan wel te danken aan je mooie nieuwe profielfoto. Of dat leuke interview, of die inspirerende samenwerking met een andere zzp’er, of een date! 😉 … en ga zo maar door. Geniet van het leven, en van je nieuwe profielfoto!

profielfoto door Anoeska en Jantina

Nog vragen? Zet ze in de reacties of mail me gerust!

Boek ook een fotosessie via CitySessies!

  • Top-fotografen in heel Nederland
  • Elke fotograaf doorstond een pittige aanmelding
  • Vanaf €150,— Betaal na maken van afspraak
  • Inclusief mooi canvas of 5 digitale bestanden
  • Fotosessies buiten & binnen (geen saaie studio!)
  • Binnen 3 dagen je foto’s!